Su Kaçağı Tespiti

Kırmadan Su Kaçağı Tespitinde %100 Garanti

İstanbul’da su tesisatçısı olarak 17  yıldır hizmet veren Sadece Tesisat, kırmadan su kaçağı tespiti konusunda uzmanlaşmıştır. Kameralı görüntüleme ve akustik dinleme cihazları ile kaçağınızı nokta atışı bulup onarımını yapmaktayız. Müşteri memnuniyetini ve sorunlarınıza kesin çözüm üretmeyi her zaman ön planda tutan firmamız, İstanbul’un her noktasına 45 dakika içerisinde ulaşarak, su kaçağı sorunlarınızı hızlı ve etkili bir şekilde çözmektedir.

Özellikle eski binalarda ve  su tesisatı iyi döşenmemiş binalarda en sık karşılaşılan su kaçağı ve buna bağlı olarak su kaçak tespiti gelmektedir. Su kaçağı çoğu zaman farkedilmez ve farkedildiğinde de çoğu zaman geç olur. Haliyle çözümü de biraz zahmetli olur. Peki su kaçağı tespiti nasıl olur? Gerek dairenizde gerekse işyerinizde mutlaka su kaçağı problemi ile karşılaşmışsınızdır. Ya duvar veya tavan ıslanmış ya da komşunuzdan su sızıntısı ile ilgili şikayet gelmiştir. Bazen de fayanslar sararmış ya da rutubet ve kötü kokular yaşam alanınızı sarmış olabilir. Su kaçağı birçok nedenden meydana gelebilir. Örneğin boruların çatlaması veya kırılması, boruların yüksek basınç sonucu patlaması gibi nedenler olabilir. Ancak su kaçağı tespiti, sorunun derinliğine göre değişiklik göstermektedir. Büyük bir su kaçağı hemen farkedilebilirken ufak su sızıntıları olan bir kaçak uzun süre farkedilmeyebilir. Bu da sonrasında büyük sorunlara ya da sorununun çözümünün zorlaşmasına neden olabilir.

Su kaçağı probleminiz varsa hemen bizleri arayın. 30  dakika içerisinde kapınızdayız. İşlemlerimiz SADECE TESİSAT firmamız tarafından garanti altındadır. Eğer su kaçağını bulamazsak ücret talep etmiyoruz.

Cihazla Kırmadan Su Kaçağı Tespiti

Su kaçağı yaşam alanlarımızda en çok karşılaşılan tesisat sorunlarından biridir. Evinizdeki veya işyerinizdeki su kaçaklarını tespit etmek için son teknoloji cihazlar kullanmaktayız. Geleneksel yöntemlerle su kaçağı bulmak zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Neyse ki, cihazlı su kaçağı tespiti yöntemi ile kırıp dökmeden, hızlı ve hassas bir şekilde su kaçağının kaynağını bulmak mümkündür. Eğer su kaçağından şüpheleniyorsanız, bizleri arayarak cihazlı su kaçağı tespiti hizmeti alabilirsiniz. Bu sayede su kaçağının kaynağını hızlı ve kesin bir şekilde bulabilir ve aynı gün onarımını yaptırabilirsiniz.

Cihazla su kaçağı tespit yapan birçok firma vardır. Hizmet almadan önce firmanın garantili hizmet verdiğine emin olmalı ve tecrübeli olmalarına dikkat etmelisiniz. SADECE TESİSAT firması olarak yaptığımız bütün işlemler 1 yıl garantilidir. 1 yıl içerisinde oluşabilecek problemler bizden kaynaklı ise ücretsiz şekilde tekrar sorununun kaynağını tespit edip onarımını gerçekleştirmekteyiz. 

Cihazla Su Kaçağı Tespiti için Kullanılan Ekipmanlar

  • Termal Kameralar: mal kameralar, ısı farklılıklarını algılayarak su kaçağı olan bölgenin belirlenmesine yardımcı olur. Islak bölgeler, duvarlar ve zeminler termal kamera ile taranır ve sıcaklık farkları analiz edilir.
  • Akustik Dinleme Cihazı:  Duvarlara ve zemine yerleştirilen akustik dinleme cihazları, su kaçağından gelen sesleri ve titreşimleri algılar. Bu sayede kaçağın olduğu bölge daha hassas bir şekilde belirlenir.
  • Nem Ölçüm Cihazı: Nem ölçüm cihazları, duvarlarda ve zeminlerde anormal nem oranlarını tespit ederek su kaçağının olabileceği bölgeleri belirler.
  • Pimaş Görüntüleme Kamerası: Boruların içini incelemek için boru içi kameralar kullanılır. Bu kameralar sayesinde borulardaki çatlaklar, daralmalar ve tıkanıklıklar net bir şekilde görüntülenir ve kaçağın kaynağı bulunur.

Su Kaçağı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Evlerde Oluşan Su Kaçakları

Banyodan Alt Kata Su Akıyor

Banyodan alt kata su sızması, acil çözüm gerektiren bir durumdur. Alt kat komşunuzun tavanında su lekesi veya kabarma, duvarda nemlenme gibi belirtiler fark ederseniz, sızıntı ihtimalini göz önünde bulundurun. Firma olarak sızıntının tespiti için akustik dinleme cihazımız sayesinde sızıntının yeri kolaylıkla buluyoruz. Kaçak tespitinde ayrıca termal kameralar da kullanmaktayız. Onarımı sızıntının kaynağına göre değişir. Borularda çatlak varsa onarım veya değişim yapılır. Büyük onarımlarda ise tesisatın bir kısmı değiştirilir. 

Tuvalet İçerisinde Sızıntı Var

Tuvaletler su kaçağının en çok rastlandığı kısımlardır. Eğer su faturalarında artış varsa, tuvalet kullanılmadığı halde su sesleri duyuluyorsa veya rezervuar sürekli dolup boşalıyorsa su kaçağı olabilir. Firmamız atık su borularında termal kamera ile, temiz sı hattında ise akustik dinleme cihazı ile nokta atışı kaçak tespiti yapmaktadır.

Mutfak Tezgahı Alttan Su Kaçırıyor

Mutfakta su kaçağı çok yaygın bir sorun olup, birçok nedenden kaynaklanabilir. Zamanla aşınan ya da yıpranan boruların çatlaması, musluk, lavabo ya da bulaşık makinesi gibi cihazların tesisat bağlantılarının zamanla gevşemesi ya da hasar görmesi, sıcak suyun yoğun şekilde kullanılmasına bağlı borularda oluşan patlamalar su sızıntılarına neden olabilmektedir. 

Sıkça Sorulan Sorular

Su kaçağı tespiti fiyatları ne kadar?

Su kaçağı tespiti fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilmektedir. Kaçağın yeri, büyüklüğü, tesisatın karmaşıklığı, kullanılan yönteme göre değişiklik göstermekle birlikte 500₺-2000₺ arasında değişiklik göstermektedir. Tamiri için fiyatlandırma yapılması için ilk önce kaçağın yeri cihazlar ile bulunmalıdır.

Sadece Tesisat firması olarak bünyemizde uzun yıllar tesisat işiyle uğraşan uzman usta kadromuz ile çalışmaktayız. Artık son teknoloji cihazlar ile su kaçağını bulmak önceki yıllara göre daha kolaydır. Bu cihazlar sayesinde şimdiye kadar yaptığımız işlemlerde kaçak bulmadaki başarı oranımız %99’dur. Kaçağı nokta atışı ile tespit etmekteyiz.  Yine de firmamız var olan kaçağı tespit edemezse herhangi bir ücret talebinde bulunmamaktadır. 

Eğer ev konut sigortanız varsa bizim düzenlediğimiz raporlar sayesinde sigorta şirketinizden  yaptırdığınız işlemin ücretini talep edebilirsiniz

Firmamız tarafından yapılan su kaçağı tespiti ve onarımı dahil tüm işlemler firmamızın garantisi altındadır ve garanti süremiz 1 yıldır. Tesisat problemlerinizin çözülmesinden sonra 1 yıl içerisinde bizden kaynaklanan bir sorun meydana gelir ve bu tespit eüilirse ücret talep etmeden tadilatını yapmaktayız.

Hizmetlerimiz

Biz, müşterilerimize kaliteli hizmet sunarken aynı zamanda bütçelerini korumayı önemsiyoruz. Ustalarımız size sunulan hizmetin maliyetleri konusunda net bilgiler verir, böylece her aşamada tam bir şeffaflık sağlamış oluruz.